Stránky číta 19 ľudí.        tvoja IP adresa: 18.222.23.119 18. Apríl 2024    Štvrtok, 08:21.17
   Späť na novinky   


24.12.2011
Vianočná Markíza HD

Na štedrý večer pod vianočný stromček Vám prinášame nový kanál Markíza HD.
Taktiež v prémiovej ponuke nájdete nové kanály DokuCS a MuzikaCS. Stačí si len reštartovať Set-Top Box a nový kanál sa Vám zobrazí v ponuke.

Kultovú rozprávku Perinbaba si môžte vychutnať po prvýkrát vo vysokom rozlíšení. Ponúkame Vám totiž po prvý raz jedinečný HD zážitok pri sledovaní obľúbenej slovenskej rozprávky Perinbaba. Príbeh o krásnej Alžbetke a nebojácnom Jakubovi uvedie trhový líder v sobotu 24. decembra o 17.40 h exkluzívne vo vysokom rozlíšení, ktoré technicky a finančne zabezpečil Slovenský filmový ústav.

Filmová rozprávka Perinbaba bola digitálne reštaurovaná koncom vlaňajška v rámci projektu Systematická obnova audiovizuálneho dedičstva a jeho sprístupňovanie. Tomu predchádzalo samotné ošetrenie originálneho negatívu vo filmových laboratóriách, kde vyrobili aj nové kópie. Tie digitalizovali do ešte vyššieho rozlíšenia, aké v súčasnosti poskytuje FULL HDTV.

Na reštaurovaní sa podieľalo približne pätnásť ľudí. Práce trvali jeden a pol mesiaca v dvojsmennej prevádzke. Časovo najnáročnejšia bola fáza digitálneho retušovania poškodení a defektov (ryhy, rysky, nečistoty, nestabilita obrazu, chýbajúce políčka, fľaky). Farebné korekcie vykonali za účasti autora kamery Jozefa Šimončiča.

Počas najkrajších sviatkov TV Markíza ponúkne v HD kvalite aj animovaný blockbuster Kung Fu Panda. Rodinná komédia pobaví divákov na 2. sviatok vianočný v pondelok 26. decembra o 20.00 h.



SLUŽBY
Zákaznický portál
E-mail
Optický internet
Internet cez Anténu
GeCom TV
Nastavenie Email-u
Pracovné ponuky
Registrácia modernTV
SLEDUJ TELEVÍZIU
modernatv
SLEDUJ KAMERY
kamera1
OTESTUJ RÝCHLOSŤ
speedtest
PRACOVNÉ PONUKY
Pracovné ponuky
Zákaznícky portál
Zmluva:
Heslo:


GeCom, s.r.o. © všetky práva vyhradené.  

Používame cookies aby sme pre vás zabezpecili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokracovat v používaní tejto stránky budeme predpokladat, že ste s nou spokojní. Viac informácií